Landelijke stakingsactie bij Jumbo distributiecentra Woerden

Featured Video Play Icon

Vrijdag kwamen de stakende werknemers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden bij elkaar bij het distributiecentrum in Woerden. Mariëtte Patijn van FNV sprak de stakers kort toe.

“Op de tiende dag dat we staken, zeggen we met z’n allen: Hallo Jumbo! Wij zijn hier en we gaan door tot er een cao-akkoord ligt. De houding van Jumbo maakt ons alleen maar meer vastberaden. Steeds meer collega’s realiseren zich dat we strijden voor een goede zaak en sluiten zich bij ons aan”, zegt Ilhan Selcuk die als reachtruck / heftruck chauffeur werkt bij het Jumbo DC in Woerden.

Trots

‘Het klopt wat Ilhan zegt. Elke dag schrijven we nieuwe stakers in’, beaamt Debbie van Leiden van FNV Handel.

“Ik ben ongelofelijk trots op de DC-werkers. Ze geven niet toe en blijven met rechte rug staan voor datgene waar zij recht op hebben. Ze willen nú een cao met afspraken om de werkdruk structureel te verlagen door meer echte, vaste banen voor tijdelijke krachten. En ze willen op een gezonde manier kunnen blijven doorwerken tot hun pensioen.”

Klanten steunen stakers

Afgelopen week hebben de stakers bij Jumbo-winkels bij hen in de buurt klanten van Jumbo geïnformeerd over hun acties.

Selcuk:  “De meesten reageerden positief en steunden ons. Ze begrepen dat we niet voor ons plezier staken, maar dat we strijden voor koopkracht en echte banen. Hun steun betekent heel veel voor ons, want wij willen graag dat onze klanten tevreden zijn en blijven. Maar wat ons betreft ligt de bal bij Jumbo.”

Rechter 

Vorige week wonnen FNV Handel en CNV Vakmensen het kort geding dat Jumbo tegen de bonden aanspande. Jumbo wilde dat de rechter de stakingen verbood en dat hij zou oordelen over de inhoud van het cao-conflict. Van Leiden: ‘Maar de rechter geeft de bonden op alle fronten gelijk.