Ondernemers gaan Woerden zakelijk sterk op de markt zetten

Ondernemers gaan Woerden zakelijk sterk op de markt zetten

Verschillende ondernemers in Woerden hebben de handen ineen geslagen om Woerden als zakelijk sterk merk te positioneren op het gebied van events, congressen, bijeenkomsten en vergaderingen. Na diverse enthousiaste en productieve bijeenkomsten is besloten om een collectief te vormen om zo Woerden als congres- en eventregio landelijk op de kaart te zetten.

Het collectief

In de gemeente Woerden zijn meerdere organisaties gevestigd die hun opdrachtgevers professioneel faciliteren met verhuur van accommodatie en het leveren van catering en aanvullende diensten. Het management en de ondernemers van deze organisaties willen zich in een collectief verenigen ter promotie van de gemeente Woerden als de congres- en evenementenregio van Nederland naar potentiële opdrachtgevers buiten Woerden. Aansluitend willen de deelnemers van dit collectief elkaar ondersteunen en versterken daar waar mogelijk.

“Alle partijen waren het erover eens dat er wat moest gebeuren om Woerden als congres- en eventlocatie nog meer naar buiten te communiceren. Steeds meer ondernemers sloten zich aan bij deze visie. Tijdens de diverse bijeenkomsten is gezamenlijk een duidelijke strategie, doelstelling en plan van aanpak ontwikkeld en kunnen we echt aan de slag”, aldus de deelnemende ondernemers.

Officiële kick-off 

Op dinsdag 20 juni gaat het Collectief officieel van start bij het Kasteel Woerden. Burgemeester Molkenboer zal een openingswoord verzorgen om 18.00 uur. Vervolgens neemt Gert-Jan Stok het woord over en wordt er een intentieverklaring door alle partijen getekend. Met deze intentieverklaring geven de partijen aan een financiële en immateriële bijdrage te leveren om dit project te laten slagen en gezamenlijk de missie, visie, strategie en doelstelling te volgen. Burgemeester Molkenboer onderschrijft namens het college van harte dit initiatief.

Foto: De Hall