Oplevering nieuw gemeentehuis in zicht

Oplevering nieuw gemeentehuis in zicht

Het ziet er naar uit dat het nieuwe gemeentehuis in april wordt opgeleverd. Dit is de planning die BAM heeft doorgegeven aan de gemeente. Enige onzekerheid zit nog in winterse weersomstandigheden, aangezien de meeste werkzaamheden buiten plaats vinden. Ook aan de binnenzijde van het gebouw moet nog het een en ander gebeuren. Sommige zaken zijn niet opgeleverd zoals afgesproken. Het gaat om de puntjes op de i. De verwachting is dat ook dit naar tevredenheid afgerond is in april.

“Als alles klaar is staat er een gebouw om trots op te zijn. Het kan duurzaam gekoeld en verwarmd worden en is vanzelfsprekend aangesloten op alle nutsvoorzieningen. Uiteraard met uitzondering van gas. Ook de buitenruimte is dan gereed. Dat betekent dat we daarna met het volgende plan van start gaan: de verhuizing! Ik heb er zin in”, aldus wethouder Bolderdijk.

De oplevering stond aanvankelijk gepland op 16 november 2018. Er ontstond vertraging door uitgestelde werkzaamheden aan de WKO (duurzame warmte/koude voorziening) en de
terreininrichting. Deze werkzaamheden zijn door de aannemer enige tijd geleden voortvarend opgepakt. Het blijft nog even rommelig rondom het gemeentehuis. De gebouwen aan de Bleek 6 en 10, die tijdelijk onderkomen van de gemeente waren, worden gesloopt. Dit gebeurt circulair, dus op een duurzame manier, waarbij zo veel mogelijk materiaal hergebruikt of gerecycled wordt.