Ruim uitgevallen overwinning voor VEP

Dat VEP met 5-1 wist te winnen van Rijnstreek was niet alleen eigen verdienste. Het gebeurde met medewerking van persoonlijke fouten in de defensie van Rijnstreek. VEP was de betere ploeg, maar oogde onmachtig in het creëren van kansen.

De door blessures geplaagde thuisclub keek vrijwel de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Binnen twee minuten klopte Rijnstreek-aanvaller Kendrick de Vink VEP-verdediger Mitchell NAP op snelheid. Vervolgens greep Chris Daalhuizen te nonchalant in De Vink scoorde simpel: 0-1. Daarna worstelde VEP met zichzelf. Het grote veldoverwicht leek niets op te leveren. Totdat doelman en verdedigers van Rijnstreek te hulp schoten. Op slag van rust bogen Chris Daalhuizen en Joost Brugman de achterstand om in een voorsprong: 2-1. Na de pauze bleef Rijnstreek slordig verdedigen. Zonder goed re spelen liep VEP simpel uit naar 5-1 door treffers van Ferry Kooyma, Tim van der Vlugt en invaller Finn Visser.