Samen voor NLdoet!

Samen voor NLdoet!

Samen voor Woerden trapt NLdoet! op vrijdag 11 maart af met het traditionele Woerdens MBO Ontbijt. NLdoet! is de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds.

Burgemeester en wethouders, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, 30 personen in totaal, starten met een gezamenlijk Woerdens ontbijt bij MeetINOffice. Deze nieuwe locatie voor congressen, vergaderen en werken met karakteristieke horecavoorziening in restaurant EET, verraste vorige maand met een veelbelovende derde plaats in de Nationale Meeting Award. Reden voor gastheren Jonathan Ruijter en Dennis Maaswinkel van MeetINoffice om burgemeester en wethouders te onthalen samen met 25 bedrijfsvrijwilligers.  van Budeco, Ferm Werk, Grant Thornton, Gerritse IJzerwaren, Hasenack & Seebregts, Rabobank, Synergos, Wij 3.0, VerzuimVitaal, Abrona Nu Doen!, Reinaerde en Welzijn Woerden. Naast de vrijwillige inzet stelt Schoonmaakbedrijf Lok hogedrukspuiten ter beschikking en schenkt Gerritse IJzerwaren regenbroeken.

Na een ongetwijfeld voedzaam ontbijt met voornamelijk streekproducten, is het goed klussen. Dit jaar bij Careyn Weddesteyn, de afdeling kleinschalig en begeleid wonen. Binnen is behoefte aan sauzen/behangen en het schoonmaken van meubilair, buiten moeten de terrassen eens flink schoongespoten worden. Alles weer fris voor een nieuw voorjaar.

Samen voor Woerden organiseert het Woerdens MBO Ontbijt op NLdoet! om de winst van maatschappelijk betrokken ondernemen concreet te maken voor Woerdense bedrijven en lokale maatschappelijke organisaties. De ondernemers die zich hebben aangesloten bij Samen voor Woerden doen dat met overtuiging vanuit warme betrokkenheid bij de lokale samenleving. NLdoet! is een fantastische manier om de winst van maatschappelijk betrokken ondernemen onder de aandacht te brengen. Op deze landelijke dagen wordt aandacht gevraagd voor alle vrijwilligers binnen het bedrijfsleven en de (lokale) samenleving.

„Samen maakt zoveel meer mogelijk!” aldus Nanette Mostert, Intermediair Betrokken Ondernemen.

Wilt u ook een dag(-deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling? Doe dan mee op 11 en 12 maart 2016 met NLdoet!, de grootste vrijwilligers-actie van Nederland. U maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. Meer informatie en aanmelden op de website van NLdoet!