Sc Woerden 1 wint van SPV ’81

Na 2 gelijke spelen heeft Woerden 1 de eerste zege van dit seizoen geboekt. Bij de charmante dorpsclub SPV ’81 werd het een terechte en gemakkelijke zege.

In Polsbroek kende Woerden een bliksemstart. Nadat Anass Bouharab binnen het strafschopgebied gevloerd werd mocht Jordy Angenent na 7 minuten vanuit een strafschop de bezoekers op 0-1 zetten. Hierna was het zaak om de voorsprong uit te breiden. Dit lukte halverwege de 1e helft. Het was Bouharab welke de voorsprong verdubbelde. Gezien de ervaringen uit de eerste 2 wedstrijden (2x werd een voorsprong uit handen gegeven) was nu alertheid geboden. Woerden was op op dat moment gewoon de betere ploeg maar kreeg nog voor de rust een tegenslag te verwerken. Vanuit een vrije trap vanaf 20 meter schoot SPV de bal via de onderkant van de lat binnen: 1-2.

De angst dat SPV nog gevaarlijk zou kunnen worden bleek ongegrond. Het was opnieuw Bouharab welke het net wist te vinden. En toen Hamza Hajji vanuit een ingestudeerde corner van Angenet de stand 1-4 maakte was de wedstrijd beslist.

Woerden speelde de resterende 25 minuten uit en had eigenlijk minimaal naar 1-7 moeten uitlopen.

Al met al waren de spelers en begeleiding zeer content. Vorig jaar speelde het in Polsbroek nog gelijk en gezien de uitslagen van de overige wedstrijden deed Woerden goede zaken. Woerden staat 2 punten achter op koploper WDS. Zaterdag speelt de ploeg op eigen veld tegen Rijnstreek dat tegen Sportief ook de eerste zege boekte.

De opstelling was: Ramon Hoveling, Berry Hof, Jacinto Papilaja, Aimé v.d. Bovenkamp, Nado Gangemi, Koen Jansen (Kevin Onderwater), Jeike Bergsma (Vincent van Leeuwen), Jordy Angenent, Patrick van Zwienen, Anass Bouharab (Kees Jansen) en Hamza Hajji.

Het 2e elftal boekte een belangrijke zege. Bij NSV wist het een 3-1 achterstand nog om te buigen in een 3-4 zege. De ploeg staat nu samen met Jodan Boys bovenaan. Zaterdag speelt het op eigen veld tegen Alphia.