Sc Woerden wint van Rohda ’76

De ene week is de andere niet. Na het verlies van vorige week bij Kamerik won Woerden 1 nu gemakkelijk op eigen veld, verrassend, met 6-0 van Rohda ’76 dat toch in de subtop van de ranglijst meedraait. De ruststand was 2-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Rien van het ‘Loo, ere-voorzitter en mede-oprichter van Rohda ’76, welke de afgelopen week overleed.

Woerden begon de wedstrijd met een opvallende naam. ……Twan Willemse! Hij maakte als jeugdspeler van de JO19-1) zijn debuut in het eerste elftal. Als vervanger van Jeike Bergsma speelde hij als linksback de gehele wedstrijd en deed dit uitstekend. Ramon Hoveling was na zijn blessure van vorige weer fit genoeg om te keepen.

De ploeg begon vol lef en energiek en werd in het zadel geholpen door een snelle goal in de 8e minuut van Jordy Angenent op aangeven van Patrick van Zwienen. De thuisploeg bleef aanvallen en kreeg daarna nog een paar kansen om de score te verdubbelen. Achterin gaf Woerden vrijwel niks weg. Nadat Aimé v.d. Bovenkamp in het strafschopgebied onregelmentair werd afgestopt was het Kees Jansen welke vanuit een penalty de ruststand op 2-0 bracht.

In de 2e helft probeerde Rohda wat terug te doen. Een geweldige redding van keeper Ramon Hoveling betekende geen aansluitingstreffer voor de club uit Bodegraven. Toen na 55 minuten Jeffrey Buijt op aangeven van Koen Jansen de 3-0 scoorde was het een gelopen wedstrijd. Op aangeven van Hamza Hajji maakte vervolgens Patrick van Zwienen zijn eerste goal van dit seizoen.

De mooiste goal van de middag was de 5-0. Jacinto Papilaja, deze middag op het middenveld aktief, scoorde vanuit een voorzet van Kevin Onderwater. Op aangeven van Papilaja was het vervolgens van Zwienen die de stand op 6-0 bracht.

De technische staf was na afloop zeer tevreden en was bijzonder in haar nopjes met het spel van the Man of the Match: Jacinto Papilaja! En toen na afloop bleek dat de topper tussen de nummers 1 en 2 Gouda en WDS in een gelijkspel geeindigd was kon de dag helemaal niet meer stuk.

Woerden staat nu nog 4 punten achter op koploper Gouda en heeft nu weer evenveel punten als WDS. De komende weken tot de winterstop zijn cruciaal en weet Woerden waar het écht staat. De ploeg gaat zaterdag naar het op de 6e plek staande Siveo ’60 en krijgt daarna stadsgenoot VEP, dat 4e staat, op bezoek. Het kalenderjaar wordt op 15 december afgesloten bij koploper Gouda.

De opstelling was: Ramon Hoveling, Berry Hof, Aimé v.d. Bovenkamp, Jeffrey Buijt (Kevin Onderwater), Twan Willemse, Koen Jansen (Nado Gangemi), Jacinto Papilaja (Eelco Brandes), Jordy Angenent, Hamza Hajji, Kees Jansen en Patrick van Zwienen.

Het 2e elftal leverde een prachtige prestatie. Op eigen veld won het met 3-1 van het lastige Bodegraven. In de eerste helft kwam Woerden op achterstand. Na de rust maakte Woerden gelijk en won het uiteindelijk de wedstrijd. Hier was de man van de wedstrijd toch wel Menno Chavanu welke op een geweldige wijze de 1-1 maakte.

De ploeg staat samen met de Jodan Boys op kop. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg, net als Woerden 1, op bezoek bij Siveo.