Sportlust’46 bereikt de volgende ronde nacompetitie

Sportlust’46 is erin geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken. De ploeg kroonde zich tot sterkste in de strafschoppenserie (3-2) tegen de Drachtster Boys, toen er na het spelen van een verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond.

Na een kwartier spelen kreeg topscorer Rob Schokker de eerste serieuze kans om de Drachtster Boys op voorsprong te zetten. Maar zijn kopbal van dichtbij kon worden tegen gehouden.  Even later was het wel raak via Schokker, toen Sportlust’46 verrast werd door een snelle counter, na een vrije trap op de vijandelijke speelhelft. Tien minuten later kreeg Schokker opnieuw de kans om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen via de strafschopstip, ware het niet dat hij de penalty naast schoot.

Gelijkmaker

Na de rust kreeg Sportlust meteen twee goede kansen. Mitch van der Vlist deed van zich spreken, maar kon zijn knappe individuele actie niet omzetten in de gelijkmaker. Daarna begon Sportlust aan een heus offensief, waarin het wel kansen creëerde, maar soms op wonderbaarlijke wijze niet wist te scoren.Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was daar toch de verdiende gelijkmaker. Robin Demeijer bracht zijn ploeg op gelijke hoogte door een snoeihard afstandsschot in het vijandelijke doel te torpederen. Daarna was het nog niet gedaan met de kansenregen: in de slotseconde van het bloedstollende treffen had Martijn Jansen nog een kans om de winnende treffer binnen te koppen. Maar die kans werd niet verzilverd, waardoor er na negentig minuten moest worden verlengd.

Strafschoppen

In de verlenging kregen beide ploegen nog een aantal goede kansen op de winnende treffer. Gescoord werd er echter niet en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden om de halve finalist in de strijd om een plek in de hoofdklasse te bepalen. In de penaltyreeks kroonde Sportlust’46-doelman Michael de Leeuw zich tot held door drie strafschoppen te pakken.

Dankzij de overwinning mag de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde zich opmaken voor de volgende ronde in strijd om een ticket voor de hoofdklasse. Daarin treft het volgende week zaterdag Kloetingen.