Sportlust’46 laat dure punten liggen

Sportlust’46 wist afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Xerxes niet in winst om te zetten en verloor met 0-1. Vooraf was het een belangrijk gegeven dat ARC tegen het laag geklasseerde Breukelen moest en de ander 4 bovenste teams elkaar onderling troffen.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde Sportlust het heft in handen te nemen en Xerxes/DZB vast te zetten op eigen helft. De Woerdenaren kregen een aantal mogelijkheden om te scoren maar ook Xerxes/DZB kreeg die kans. Rick Wils had het moeilijk in de voorhoede en ook de snelle Mike Vrolijk kon niet echt de ruimte vinden. Uiteindelijk was het Xerxes/DZB wat middels de lastige spits die van zijn man wegdraaide en de bal in de verre hoek langs een verbouwereerde Michael de Leeuw wist te werken en de 0-1 scoorde.

In de tweede helft probeerde Sportlust ’46 wel het overwicht te pakken maar dat lukte niet heel erg. Daardoor kreeg het publiek in Woerden een rommelige wedstrijd te zien. Behoudens voor beide partijen een afgekeurd doelpunt en nog wat kleine kansen pakte Xerxes/DZB uiteindelijk de winst in deze topper en mocht aanhaken in de stand op de ranglijst.

Sportlust moet zijn wonden gaan likken en volgende week in de uitwedstrijd tegen CSW  de boel weer op de rails te krijgen.