Summerschool voor kinderen van statushouders

Summerschool voor kinderen van statushouders

Dinsdagochtend gaf wethouder George Becht het startsein voor de Summerschool 2018. De Summerschool wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Rembrandt van Rijnschool, het Beweegteam, Wij zijn Woerden en Welzijn Woerden. 17 kinderen gaan dit jaar aan de slag met het thema ‘burgerschap en milieu’. Ze brengen onder andere een bezoek aan
de milieustraat, de kringloopwinkel en de raadszaal. Via leuke activiteiten blijven de kinderen van statushouders actief bezig met de Nederlandse taal, zodat ze na de zomervakantie gemakkelijker weer doorstarten op school.

Als kinderen van statushouders voor het eerst in Woerden naar school gaan, worden zij opgevangen in een specifieke taalklas op de Rembrandt van Rijnschool. Niet Nederlandstalige kinderen tussen de 6 en 13 jaar krijgen hier een jaar tot maximaal 1,5 jaar les.

“De Summerschool is een mooi en zinvol initiatief. Vorig jaar bleek dat het taalniveau van de kinderen die hadden deelgenomen niet achteruit was gegaan. Ze hadden juist ook een aantal nieuwe woorden bijgeleerd. Een heel mooi resultaat”, aldus George Becht.

Alle kinderen maakten in 2017 het traject volledig af. Twee kinderen doen dit jaar voor de tweede keer mee. Naast de kinderen zijn ook de ouders dit jaar uitgenodigd om deel te nemen. Een aantal volwassenen doet mee in een aparte groep.

Foto: Archief Woerden.TV