VEP doet zichzelf tekort tegen Delfia

Na de verloren wedstrijd tegen DIOS wilde VEP de goede lijn van het begin van het seizoen voortzetten. VEP begon sterk tegen het Delftse Delfia. De tegenstander werd meteen onder druk gezet en de eerste kansen kwamen snel. Ryan van de Aar schoot eerst nog net over, maar Luuk Janmaat zette VEP na 10 minuten op voorsprong. Een  corner leek te worden afgeslagen, maar Daan Walgreen gaf de bal in tweede instantie alsnog voor en Luuk scoorde. VEP bleef lang de betere ploeg en Delfia kwam er nauwelijks aan te pas. Het enige wat VEP kwalijk genomen mocht worden in het eerste half uur, was dat het verzuimde de voorsprong uit te breiden. Doordat de tweede treffer uitbleef, kroop Delfia langzaam een beetje uit zijn schulp. Kansen creëerde het niet. Net voor rust leek Mike van der Steen een verkeerde terugspeelbal af te straffen, maar de Delftse keeper was alert. Uit de eerste serieuze aanval van Delfia werd het geheel onverwachts toch 1-1.

VEP startte ook de tweede helft sterk. Een mooie snelle aanval over rechts werd echter niet beloond. De bal van Ryan van de Aar eindigde op de paal. Even later kwam Delfia er snel uit en daar viel de bal wel net aan de goede kant van de paal. VEP keek ineens tegen een 2-1 achterstand aan. Het spel werd onrustig en VEP was even de weg kwijt. Na ruim een uur spelen kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. VEP kwam weer aan voetballen toe. Frank Krom had de 2-2 moeten maken toen hij voor een kreeg doel kon inkoppen. Hij raakte de bal echter verkeerd. VEP bleef op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte ook. Met nog 10 minuten te spelen scoorde Daan Walgreen op aangeven van Luuk Janmaat.   Christiaan Versteegt moest nog één keer ingrijpen om het punt in elk geval nog veilig te stellen.

Het gevoel zal na de wedstrijd dubbel zijn geweest. Op basis van het eerste half uur had VEP deze wedstrijd moeten winnen. Uiteindelijk is een achterstand toch nog omgezet in een punt.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Berndardus. Bij winst doet VEP nog helemaal mee in de strijd om de eerste periode. Bij verlies is deze ver uit zicht.