Woerden krijgt stadsstrandje aan de Singel

Woerden krijgt stadsstrandje aan de Singel

In het Woerdense Westdampark kriebelt het zand straks tussen de tenen en komt er een pluktuin voor kruiden, bloemen en groenten.

Met als doel mensen samen te laten komen en meer naar buiten te laten gaan is vanuit ‘expeditie de verbinding’ dit unieke project gelanceerd. Als pilot wordt een stuk grond in het Westdampark omgetoverd tot een openbare moestuin en strand. Zonnen en zwemmen mag, maar horeca hoef je op deze unieke plek niet te verwachten.

“Inwoners van Woerden kunnen vanaf deze zomer genieten van ‘vers’ uit de ontmoetingstuin. Doel is dat diverse groepen mensen de tuin onderhouden. Gedacht wordt aan mensen van Stichting Ameco  leerlingen van de Praktijkschool, Ferm Werk, maar ook zeker de inwoners van Woerden.“

Welzijn Woerden is een van de ondersteuners van de pilot. Ze ondersteunen dit mooie en nieuwe initiatief graag.

“Wij ondersteunen dit initiatief graag. Wij vinden het belangrijk dat mensen met elkaar in contact komen en met deze pilot kan dat op een laagdrempelige manier. Wij gaan straks proberen inwoners te attenderen op het bestaan van de tuin. En we hopen dat veel Woerdenaren gezellig komen tuinieren en in contact komen met elkaar”, aldus Karin de Groot.

Heb je als Woerdenaar geen groene vingers, niet getreurd volgens de initiatiefnemers mag je straks met je schaartje gewoon kruiden komen knippen.

Foto: Google Maps