Woerdense derby beslist in het voordeel van VEP

Op 13 april stond de Woerdense derby gepland bij VEP. Beide clubs staan aan de vooravond van hun 100-jarig bestaan. De laatste weken is Woerden in beduidend betere vorm dan VEP, maar de punten bleven toch bij de thuisclub: 2-1

Dat VEP de punten zou pakken was vooraf niet zo logisch. VEP had na een paar minuten nog wel de eerste kans, maar daarna nam Woerden stevig het heft in handen. De VEP defensie oogde zwak en het was te danken aan keeper Siebe Coffeng dat Woerden niet snel scoorde. In de 11e minuut kon diezelfde Coffeng het defensief geklungel van de thuisclub echter niet meer voorkomen en Woerden leidde met 0-1. Woerden bleef daarna de betere ploeg, maar geheel onverwachts kwam VEP terug in de wedstrijd door een doelpunt van Stan Daalhuizen. Dit was het zetje dat nodig was en VEP kwam nu beter in de wedstrijd. De irritatie bij Woerden nam toe. Nog voor de rust had VEP op voorsprong moeten komen, maar drie schoten op doel in 10 seconden tijd, leidde niet tot succes.

Terwijl een groot deel van het publiek nog op weg was naar een plekje langs de lijn, was het wel raak voor VEP. Stan Daalhuizen scoorde zijn tweede binnen de minuut na de aftrap. Even later leek de 3-1 in de maak, maar Woerden speler Patrick van Zwienen trok aan de noodrem en mocht vervolgens het veld verlaten. De vrije trap die volgde belandde op de paal. Zoals wel vaker het geval is, wist de ploeg met 11 spelers geen voordeel te halen uit de man meer situatie. Woerden werd sterker, maar niet echt gevaarlijk. Keeper Coffeng moest nog 1 keer in actie komen, maar kwam verder niet in gevaar. In de blessuretijd had Joost Brugman de 3-1 kunnen (en moeten) maken, maar trof geen doel. Met de 2-1 overwinning was VEP echter meer dan tevreden en op basis van de tweede helft had het ook wel het meeste recht op de overwinning.

Volgende week uit tegen Bodegraven. Één van de mindere teams in de competitie, maar dat zijn nu juist de wedstrijden waar VEP het lastig heeft.