Woerdense Jumbo’s duurder dan andere filialen

Woerdense Jumbo’s duurder dan andere filialen

De Jumbo filialen in Woerden zijn duurder dan andere Jumbo supermarkten in het land. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Volgens de bond hanteert Jumbo over het algemeen 3 verschillende prijsniveaus. Het prijsniveau wordt vooral bepaald door de nabije concurrentie: zit er geen andere supermarkt of duurdere in de buurt, dan zijn de prijzen veel hoger. In Woerden zijn de prijsniveaus van alle Jumbo filialen hoog.

De supermarktketen blijkt in 54% van zijn filialen het hoogste prijsniveau te hanteren. Naast Woerden gebruikt de Jumbo ook in Oudewater dit prijsniveau. In Nieuwegein kun je goedkopere producten kopen. Daar wordt gewerkt met een laag prijsniveau.

Lidl en Aldi nog steeds het goedkoopste

De Consumentenbond peilde in december vorig jaar de prijzen van de 15 grootste supermarktketens. Bij de prijspeiling werden 7.000 prijzen genoteerd. Het prijsverschil tussen A-merken en het huismerk is volgens de bond in 3 jaar tijd met 5% gegroeid. Aldi en Lidl zijn volgens de bond nog steeds het goedkoopst wat betreft huismerken, maar het verschil met andere supermarkten is wel minder geworden.

Foto: Archief Alex de Kuijper