Woerdense politie waarschuwt voor babbeltruc

Woerdense politie waarschuwt voor babbeltruc

De afgelopen weken heeft de Woerdense politie al meerdere meldingen ontvangen van personen die zich met een babbeltruc de toegang tot een woning proberen te verschaffen. Volgens de politie komen de meldingen voornamelijk uit de wijken Snel en Polanen en Waterrijk. “Maar dit wil uiteraard niet zeggen dat de overige wijken niet extra alert hoeven te zijn.”

Personen doen zich voor als medewerkers van verschillende bedrijven. Met een ‘nu niet te missen aanbod’ of even in de meterkast kijken’ proberen ze zich toegang tot de woning te verschaffen.

 

De Woerdense politie waarschuwt inwoners voor babbeltrucs en geeft een tip om het te voorkomen.

“Men zal zich altijd kunnen én moeten legitimeren, als er deur-tot-deur verkoop wordt verricht. In het geval van de ‘babbeltruc’ zal dit niet gebeuren, maar probeert men met een agressievere/dwingende manier van benaderen je op andere gedachten te brengen. Trap hier niet in en bel direct 1-1-2! Onthoud signalement, het aantal personen, een looprichting en hoe men zich verplaatst. Noteer een kenteken indien mogelijk, dit helpt ons enorm om de heterdaadkracht te vergroten”, aldus de politie.