Ondernemers bezoeken 100-jarig Kalsbeek College

Ondernemers bezoeken 100-jarig Kalsbeek College

Een grote groep Woerdense ondernemers bezocht donderdag het Kalsbeek College. De Woerdense school bestaat dit jaar 100 jaar.

Tijdens de bijeenkomst van de OKW werd er een rondleiding gegeven en gesproken over de verbinding tussen lokale bedrijven en onderwijs.

Schooldirecteur Arjan Noorthoek legde uit hoe de school in 100 jaar groeide naar twee locaties met in totaal 1900 leerlingen en zo’n 340 medewerkers.

Daarnaast sprak hij een ambitie uit voor de verbinding tussen ondernemers en onderwijs in Woerden.

“Praktijkervaring is belangrijk.  Onze beroepsgerichte vakken sluiten steeds beter aan op het bedrijfsleven. De wens is dat we de leerlingen steeds meer buitenschools kunnen laten leren. Het is belangrijk om leerlingen goed een sector te laten zien. Dat lukt niet altijd op school en het is mooi als er een goed beeld ontstaat, voordat leerlingen op stage gaan. Neem bijv. het  logistieke proces rondom een magazijn.  Dat boots je moeilijk na op school, dus als we leerlingen in de praktijk ervaring kunnen laten opdoen dan is dit goed. Soms is een middag kijken of meelopen al belangrijker dan een stage”, aldus Arjan Noorthoek.

Foto’s: Lakerveld fotodesign