Actie bij slachthuis Montfoort: “We fotograferen de bange blik van de dieren”

Weet je waar dat sappige biefstukje of die heerlijke karbonade op je bord vandaan komt? En weet je wat koeien, varkens of schapen moeten doorstaan voordat ze in de vitrine van de slagerij of de schappen van de supermarkt belanden? Save Movement the Netherlands wil ons daarvan bewust maken in de hoop dat we ons eetpatroon veranderen. Vanmorgen demonstreerde de stichting bij vleesverwerker Van Kooten in Montfoort.

Zo’n tien actievoerders filmden en fotografeerden vanmorgen schapen die het slachthuis in gingen.

“We laten de bange blik in de ogen van de dieren zien en zetten dit op sociale media om mensen bewuster te maken. Ook gaan we ze aaien”, vertelde Maria du Toit van The Save Movement Nederland. “We weten wel dat dieren emoties ervaren en een eigen persoonlijkheid hebben, maar veel mensen denken daar niet aan als ze vlees kopen. We willen mensen inspireren om meer plantaardig te gaan eten.”

De sfeer was vanmorgen rustig bij de vleesverwerker. De actie was dan ook in overleg met het slachthuis opgezet.

“We zijn blij met de medewerking van Van Kooten. Ons protest is ook niet specifiek tegen deze vleesverwerker gericht. We proberen bij zoveel mogelijk slachterijen te protesteren”,  aldus Du Toit.