Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw Sprong

Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw Sprong

Mevrouw Sprong heeft woensdag tijdens het 35-jarig jubileum van Telefooncirkel Woerden een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Uit handen van locoburgemeester Bolderdijk ontving Sprong een brochette in zilver.

Deze maand bestaat de Telefooncirkel Woerden 35 jaar. Mevrouw Sprong is al 34 jaar vrijwilligster bij de Telefooncirkel van Welzijn Woerden. De Telefooncirkel zorgt ervoor dat alleenstaande ouderen elkaar dagelijks bellen. Elke ronde start een vrijwilliger met het bellen van een deelnemer en de laatste deelnemer belt de vrijwilliger, zodat deze weet dat alle deelnemers zijn bereikt.

Voor deze telefooncirkel neemt Mevrouw Sprong de meeste intakegesprekken af. Ook zorgt ze iedere vier weken voor een nieuwe lijst waarop de volgorde aangegeven staat die door de deelnemers gebeld mag worden. Mw. Sprong brengt de lijsten rond en trekt dan regelmatig tijd uit om even bij de mensen langs te gaan die daar behoefte aan hebben. Ook buiten haar ‘rondes’ heeft ze een vaste groep deelnemers die ze trouw bezoekt. Daarnaast is ze tot kort geleden voorzitter geweest van het overleg van de kerngroep en is ze nog steeds een vraagbaak voor alle vrijwilligers en deelnemers.

Foto´s Alex de Kuijper