Jonge DJ’s in de strijd voor een plekje bij Kunstbende Utrecht

Jonge DJ’s in de strijd voor een plekje bij Kunstbende Utrecht

Elf ambitieuze dj’s uit de stad en provincie Utrecht gaan op zondag 19 februari met elkaar de strijd aan tijdens de eerste DJ-selectieronde in EKKO, om één van de drie plekken te bemachtigen voor de voorronde van Kunstbende Utrecht op zondag 26 maart. De wedstrijd biedt de jonge dj’s een podium waar zij hun creatieve talent kunnen laten zien en door ontwikkelen. De ambitieuze jonge dj’s Rick Verboom uit Woerden, Martijn van der Hart uit Linschoten en Kay de Lange uit Harmelen doen mee aan deze wedstrijd.

Voorronde

De dj’s krijgen ieder vijftien minuten om te laten zien wat ze in huis hebben. De sets worden beoordeeld door een deskundige jury, die zal letten op platenkeuze, mixtechniek en de interactie met het publiek. Eigen producties scoren bonuspunten. De jury kiest twee winnaars, de derde winnaar wordt door het publiek gekozen. De drie winnaars van de selectieronde gaan door naar de Utrechtse voorronde, en komen zo een stapje dichterbij de Kunstbende finale, met als hoofdprijs een optreden op Mysteryland.

Kunstbende

Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Kunstbende wil jong talent helpen ontwikkelen door hen een podium te bieden waar ze hun talent kunnen laten zien. Veel grote namen zijn hier begonnen, zoals Martin Garrix. Door de grote animo worden er twee DJ-selectierondes gehouden, waarvan de ronde in EKKO de eerste is. De tweede ronde vindt plaats op vrijdag 10 maart in muziekcafé Miles in Amersfoort. Per selectieronde treden er circa elf dj’s op, waarvan er drie doorgaan naar de Utrechtse voorronde. Hier kunnen al toffe prijzen worden gewonnen, zoals optredens op regionale festivals. Bovendien gaat de winnaar van de voorronde door naar de landelijke halve finale, en daaropvolgend de finale. Hier zal hij of zij het opnemen tegen de winnaars van de andere provincies om de ultieme hoofdprijs – een optreden op Mysteryland – binnen te slepen.

Foto: archief WoerdenTV