Muzikaal genieten in Woerdense tuinen

Muzikaal genieten in Woerdense tuinen

Vandaag kon er in verschillende Woerdense tuinen genoten worden van muziek tijdens het nieuwe evenement Struinen in de Tuinen. Inwoners stelden hun tuinen open voor publiek die konden komen genieten van lokale talenten.

In een van de tuinen stond Trem & Friends. Een vriendengroep die het leuk vindt samen muziek te maken en op te treden voor publiek. Trem was eerder al te bewonderen in Woerden tijdens Nachtcultuur maar straalde vandaag in een zomerse tuin.

“Het is super leuk om in deze tuin te spelen. En dat met dit lekkere weer dat maakt het nog beter. Het leuke van dit evenement is het wisselende publiek. De mensen kunnen gaan en staan waar ze willen. En daarnaast is het voor ons een hele ontspannen setting om in te spelen”, aldus Robert van Jaarsveld van Trem.

BruusQ

Ook in andere tuinen klonk muziek. Zo stond de band BruusQ in een tuin in het Staatsliedenkwartier. Volgens zanger en gitarist Marco van der Bij was het een bijzondere middag.

“Het is een super leuk evenement met een hele andere soort setting dan normaal. Optreden in de tuin geeft een relaxed gevoel. We kunnen echt spelen in het moment en ons aanpassen op het publiek.”

Singer-songwriter Willemijn May

Ook singer-songwriter Willemijn May stond in een van de tuinen.

“Ik vond het heel erg leuk! Wat een opkomst!”

May trad vandaag op in de tuin van Cindy de Goeij, die haar huis openstelde voor bekende én onbekende mensen.

“Ik vind het niet echt spannend. Ik vond het vanmorgen spannend omdat ik nog van alles moest regelen, maar het feit dat er allerlei mensen in m’n tuin rondlopen vind ik prima! Let it go! Ze gaan ook weer weg!”, zegt ze.

46 tuinen

In totaal werd er in 46 verschillende tuinen opgetreden. Volgens Mark van Leeuwen van de organisatie was het een bijzondere dag met veel muzikaal talent.

“Het is ontzettend leuk dat 46 mensen hun tuin hiervoor openstellen. Ook zijn we blij dat we 46 lokale acts hebben gevonden die de optredens wilden verzorgen. Kortom een geslaagde dag met heerlijk weer.”

Foto´s Alex de Kuijper