Liveblog: De storm

Liveblog: De storm

Het KNMI gaf code oranje af in de westelijke provincies en code geel in de rest van het land. In Woerden en omgeving was er vanaf donderdag middag 15.00 uur kans op windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.

Tip de redactie

Heb je winderige foto’s of filmpjes van de storm? Van schade, grappige momenten of indrukwekkende wolken? We ontvangen ze graag via redactie@woerden.tv of via WhatsApp naar 06-14324719.

Live Blog

22:50 uur | Brandweer druk met ongevallen boom

Op de Jan Steenstraat in Woerden is een dikke tak uit een boom gebroken. De tak viel op een geparkeerde auto en blokkeerde de gehele weg. De brandweer kwam ter plaatse om de tak weg te zagen.

Foto: Alex de Kuijper
Foto: Alex de Kuijper

18:17 uur | Weinig problemen in Woerden, wind neemt later af

De storm lijkt tot nu toe voor weinig problemen gezorgd te hebben in Woerden. Hoewel het nog goed spookt buiten vallen de schades, ongevallen, uitval van treinen en files mee.
Op de snelweg A12 bij Woerden lijken zich geen problemen te hebben voorgedaan. Op andere plekken in de regio gaat het er iets ruiger aan toe. Bij Alphen vloog een verkeersbord over de N11, rakelijks langs een aantal auto’s en  in Nederland liggen door de wind als zes vrachtwagens op hun kant, aldus de Verkeersinformatie Dienst.

Halverwege de avond begint de wind in het westen af te nemen, vanaf middernacht ook in het oosten.

18:00 uur | Brandweer druk met boom

In het naast Woerden gelegen Linschoten is aan de Korte Linschoten Westzijde een boom omgevallen. De brandweer is opgeroepen om de weg voor en oprit van een woning vrij te maken.

Foto: Mark de wit
Foto: Mark de wit

 

17:54 uur | Storm te sterk voor enorme boom

De politie heeft de bewoners van een woning aan de Utrechtsestraatweg getipt. In hun tuin is een joekel van een boom omgewaaid. De boom kwam op de stenen schutting terecht en ligt deels op het trottoir. De bewoners nemen zelf maatregelen aldus de politie. De brandweer is dus niet nodig.

 

17:44 uur | Geen problemen voor Woerdense treinreiziger

De NS en ProRail komen de storm in onze regio goed door. De plaatsen Gouda, Leiden en Utrecht zijn goed bereikbaar en op station Woerden is iedereen dan ook kalm over de storm.

In verband met de storm hebben NS en ProRail vandaag de dienstregeling aangepast. Daardoor ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. In het hele land rijdt NS met minder treinen.

17:23 uur | Scooterrijder te water

IMG_7809
Foto: Wouter Belo

Op de Korte Linschoten Westzijde is een scooterrijder het water in geblazen. Oplettende omstanders hebben de man uit het water gehaald en thuis gebracht. De scooter is inmiddels ook het water gevist.

16:35 uur | Extra centralisten en kettingzagen voor brandweer

In de regio worden de eerste stormschades gemeld. Onder andere in Baarn, Amersfoort en Werkhoven is de brandweer druk. Op RTV Utrecht worden de belangrijkste gebeurtenissen uit de provincie Utrecht bijgehouden. Op Woerden.TV lees je uiteraard alles over

Op de Korte Linschoten Westzijde is een scooterrijder het water in geblazen. Oplettende omstanders hebben de man uit het water gehaald en thuis gebracht. De scooter is inmiddels ook uit het water gevist.

17:01 uur | windstoot van 90 km/h
De windstoten in Woerden halen nu snelheden van 90 km/h bij Weerstation Woerden. Het record van de dag werd gebroken.

16:35 uur | Extra centralisten en kettingzagen voor brandweer

In de regio worden de eerste stormschades gemeld. Onder andere in Baarn, Amersfoort en Werkhoven is de brandweer druk. Op RTV Utrecht worden de belangrijkste gebeurtenissen uit de provincie Utrecht bijgehouden. Op Woerden.TV lees je uiteraard alles over onze regio en de aansluitende gemeente. Tot 16.30uur bleef het hier rustig.

15:55 uur | Rijkswaterstaat: Mijd de avondspits
Weggebruikers moeten vanmiddag en vanavond rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van (zeer) zware windstoten. Daarom werd het advies gegeven de avondspits te mijden en de rijstijl aan te passen.

 

15:42 uur | windstoten 70 km/h
In Woerden en omgeving komen nu al windstoten van 70,0km/h voor. OM 15:42 uur werden deze gemeten door Weerstation Woerden.
Het echte stormfront wordt vanaf 17.00uur verwacht in Woerden. Hoewel het oog van storm waarschijnlijk onder Woerden door trekt,
kunnen windstoten van 112km/h verwacht worden.

14.35 uur | Milieustraat gesloten
De Gemeente Woerden maakte via social media bekend dat de Woerdense milieustraat vandaag eerder is gesloten in verband met de storm.


13:00 uur | Voetbaltrainingen afgelast
Diverse verenigingen hebben hun buitentrainingen voor vanmiddag afgelast. Onder ander het bestuur van Sportlust 46 deelde dit Facebook mede. Ze vonden de situatie te gevaarlijk.

13:00 uur | Woerdense Scholen niet eerder dicht
Op enkele plaatsen in Nederland gingen scholen eerder dicht. Niet alleen in de noordelijke provincies, maar ook in Gouda sloten enkele de scholen eerder. In Woerden is hier geen spraken van.