Sander Looy pakt zilver op Matsuru Dutch Open Espoir

Sander Looy pakt zilver op Matsuru Dutch Open Espoir

Afgelopen weekend stond het prestigieuze en sterk bezette Internationale
Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven op het judo programma .

Ook de 18-jarige  Sander Looy uit Harmelen uitkomend voor RTC West / Top Judo Utrecht stond hier op de mat onder de -21 en -81 kg.

Na een voorbereiding van diverse wedstrijden met podiumplaatsen en een stage van ruim 3,5 week in Japan, waar twee trainingen per dag werden gevolgd op een drietal universiteiten, was dit een mooi moment om te kijken welke stappen er gemaakt zijn in de afgelopen periode.

De voorrondes tegen achtereenvolgens een Engelsman, een Italiaan, een Belg en een Zweed werden allemaal met een ippon beslist in het voordeel van Sander . In de halve finale werd nogmaals een Belg aan de kant gezet met een Wazarri en hiermee was de finale bereikt.

In de finale had Sander de gehele wedstrijd het initiatief maar kon dit niet in een punt omzetten , in de Golden Score was een klein foutje fataal om het toernooi op zijn naam te schrijven. Maar gezien de concurrentie en de manier waarop de tegenstanders verslagen waren was de teleurstelling snel omgezet in tevredenheid met het behalen van het zilver op dit prachtige
toernooi.