SDO/VerzuimVitaal verliest laatste thuiswedstrijd van Avanti.

Tegen Avanti uit Pijnacker kregen de Kamerikers in de uithttps://woerden.tv/wp-admin/edit.phpwedstrijd stevig klop. Deze keer liep het thuis wat beter af en werd de wedstrijd beëindigd met een 17-19 eindstand.

Door het verlies afgelopen maandag tegen koploper DSC was de Kamerikse ploeg al gedegradeerd uit de Hoofdklasse en het op de tweede plaats staande Avanti kon vooraf DSC alleen in theorie nog inhalen. SDO/VerzuimVitaal startte in de zelfde formatie als de afgelopen wedstrijden, dus nog steeds zonder de geblesseerden Hilbert van Koerten en Jelmer Beijeman. Na een gelijk opgaand begin werd Avanti na 3-3 sterker in de wedstrijd en kon al snel een voorsprong pakken op de thuisploeg. Ondanks dat de wedstrijd nergens om ging wilde de thuisploeg de laatste thuiswedstrijd toch goed afsluiten, maar er werden te veel grote kansen gemist en Avanti liep uit. Na de time-out van Jesper Oele werd en met meer energie gespeeld.  SDO/VerzuimVitaal kon aanhaken en het verschil tot de rust op vier doelpunten houden:10-6.

In de tweede helft begon Avanti weer sterker dan SDO/VerzuimVitaal en kon makkelijk uitlopen naar een comfortabele voorsprong van zeven doelpunten. SDO/VerzuimVitaal probeerde wel maar kwam er niet uit om nog echt een inhaalslag van te maken. Er werden nog wel enkele wisselingen gedaan bij  SDO/VerzuimVitaal en Avanti waardoor SDO/VerzuimVitaal tegen het einde langzaam dichterbij kroop. Om nog een punt uit de wedstrijd te slepen kwam dit herstel echter te laat, zodat bij 17-19 werd afgefloten.

Aan het eind van de wedstrijd werden Naduah Breedijk en Anne van Leeuwen nog bedankt voor hun jaren bij SDO/VerzuimVitaal. Helaas stoppen zij met korfballen om verschillende redenen.

Volgende week spelen de Kamerikers hun laatste wedstrijd uit bij Rohda Amsterdam.