SDO/VerzuimVitaal verliest ook van Oost-Arnhem

Na het teleurstellende resultaat tegen Sporting Trigon was SDO/VerzuimVitaal uit op revanche tegen Oost Arnhem. Helaas lukte het net niet de punten mee terug naar Kamerik te nemen tegen de mededegradatiekandidaat. Dubbel verlies dus eigenlijk met een 20-18 eindstand.

SDO/VerzuimVitaal startte slordig en keek snel al tegen een 3-1 tegen achterstand aan. Het is eerste aanvalsvak van de Kamerikers had moeite om goede aanvallen op te zetten en daardoor uiteindelijk een goed schot af te leveren. De gehele eerste helft keek SDO/VerzuimVitaal tegen een achterstand aan van vier goals. Vlak voor rust werd de marge verkleind naar twee verschil, wat perspectief bood voor de tweede helft.

Na rust werd de marge echter weer vergroot naar vier punten. SDO/VerzuimVitaal kon halverwege toch dichterbij kruipen door enkele wissels: Kim van Leeuwen kwam in het veld voor Robin van der Vliet en Bouke van Koerten voor Gerhard Gouderjaan.

Er werd wat statischer gespeeld en dat pakte beter uit. Oost-Arnhem kon in eerste instantie toch vrij snel na een goal van SDO/VerzuimVitaal zelf alweer een goal bijschrijven. Maar met nog vijf minuten te spelen kwam SDO/VerzuimVitaal terug tot 19-17. Er werd vervolgens vrij snel 19-18 gemaakt en de Kamerikers kregen daarna verscheidene kansen op de gelijkmaker. Helaas gingen deze ballen er niet in. In de verdediging werd tegen het eind bewust een overtreding gemaakt om wat te forceren. Vanuit de strafworp die het gevolg was, werd de 20-18 gemaakt en was de wedstrijd voorbij.

Zaterdag 6 mei staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma tegen DeetosSnel.