SP Woerden demonstreert in Den Haag voor terugkeer ziekenhuis

SP Woerden demonstreert in Den Haag voor terugkeer ziekenhuis

Inwoners van Woerden demonstreren vandaag in Den Haag voor een ziekenhuis in Woerden. De groep Woerdenaren wil een klein ziekenhuis terug in Woerden.

Aanwezig in Den Haag is Wilma de Mooij van SP Woerden. Zij zit met haar partij op de tribune tijdens het debat over kleine regionale (streek) ziekenhuizen in Nederland. Tijdens het debat worden er kritische vragen gesteld over de streekziekenhuizen. Volgens nieuwe richtlijnen moet er op een intensive care en spoedeisende hulp altijd een arts aanwezig zijn. Ook als dat voor de patiënten niet nodig is. Vooral voor kleine ziekenhuizen is dit een probleem. Zij kunnen dat niet betalen.

“Tweede Kamerlid Henk van Gerven van de SP heeft hierover verschillende vragen gesteld; in het debat hierbij heeft hij ook het Hofpoort ziekenhuis benoemd. Het voorstel vanuit de SP is dat er een financiering komt vanuit de overheid om de IC en SEH open te kunnen houden”, aldus Wilma de Mooij.

Begin dit jaar werd de Huisartsenpost(HAP) en Spoedeisende Hulp(SEH) in Woerden gesloten. Inwoners van Woerden moeten daarvoor nu naar Leidsche Rijn. En voor spoedeisende hulp naar Utrecht of Nieuwegein. Inwoners van Woerden lieten toen volop van zich horen omdat zij niet blij waren met het besluit. Er werd toen een handtekeningenactie gehouden voor het behoud van de HAP en deze werd meer dan 15.000 keer ondertekend. Maar de HAP en SEH werden alsnog gesloten.

Actievoerders proberen het ziekenhuis in Woerden terug te krijgen zodat inwoners niet aangewezen zijn op Leidsche Rijn of Utrecht. Daarom voeren zij vandaag actie in Den Haag. “We hebben ongeveer 60.000 Woerdenaren en geen ziekenhuis!!! Wij willen het Hofpoort terug in Woerden,”staat er op de spandoeken geschreven.