Sportlust sleept 3 punten mee uit Volendam

Direct vanaf het begin werd duidelijk dat Volendam beschikte over een zeer balvaardige ploeg die met veel beweging en energie Sportlust wilde gaan bespelen. Al in de 1e minuut was Volendam dicht bij een treffer, doelman Balk moest al direct handelend optreden en wist Sportlust met een goede safe voor een snelle achterstand te behouden. Volendam was de bovenliggende partij, het wist goed combinatiespel op de mat te leggen en het maakte het de Sportlust verdediging keer op keer zeer lastig. De ene na de andere aanval ging richting het Sportlust doel maar op een paar momenten na wisten de mannen van Richard Middelkoop zich staande te houden. Omdat de Woerdenaren het ontzettend druk hadden met verdedigen kreeg het meegereisde Woerdense publiek maar weinig aanvallende acties te zien. Slechts een enkele keer wist Sportlust zich aanvallend te onderscheiden maar verder dan wat schotjes op het doel kwamen ze niet.

In de 2e helft had trainer Richard Middelkoop zijn ploeg met een andere tactiek het veld ingestuurd, er werden door verschillende mensen andere posities ingenomen om te proberen wat meer controle te krijgen op het middenveld. In het begin van het 2e bedrijf wierp dat nog niet zijn vruchten af maar naar mate de tijd vorderde wist Sportlust toch een klein overwicht op het middenveld te creëren en wist het toch af en toe aan een goede opgezette aanval te komen. De eerste goede mogelijk deed zich dan ook in de 67e minuut voor; een aanvalsopzet van Volendam werd op het middenveld door Sportlust onderbroken en direct werd Dimitri Djollo de diepte ingestuurd. Djollo wist zijn directe tegenstander op snelheid te kloppen en kon zeer beheerst de bal onder de uit zijn doel komende doelman heen spelen en tekende zodoende de (op dat moment enigszins tegen de verhouding in) 0-1 aan. Volendam was enigszins aangeslagen maar probeerde toch weer het heft in handen te nemen. Door de goede opstelling van Sportlust lukte dat niet echt en toen de thuisploeg in de 77e minuut weer een tegengoal kreeg te verwerken leek het verzet gebroken. Sportlust kreeg op links een vrije trap toegekend. Stanley Mailoa ging achter de bal staan en krulde de bal tussen een heel leger spelers door zomaar bij de tweede paal in het Volendam doel.

Volendam probeerde het tij nog wel te keren maar net zoals dat het grootste deel van de wedstrijd al was bleken de mannen van de Dijk goed te kunnen spelen tot aan de16 metermaar ontbrak het hun aan scorend vermogen.

Het arbitrale trio bestaande uit dhr v.d. Berg en de dames Hoogendijk en Wiltink leverde een puike prestatie af door de wedstrijd in goede banen te leiden. Het was toch even wennen aan de dames langs de kant maar zij kweten zich, net als de leidsman, zeer goed van hun taak.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Ajax op het programma. De eerste ontmoeting werd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter in de 2e minuut, volgende week dus op herhaling en het beloofd een mooie wedstrijd te worden.