Sportlust’46 verliest van Ter Leede

Ter Leede kwam het beste uit de startblokken, in de 4e minuut kreeg het een hoekschop toegekend en deze werd op mooie wijze door Yordi Teijsse via de grond in de kruising gekopt. Een enorme dreun voor Sportlust want zij hadden zich voorgenomen om Ter Leede zeker in het begin ver van het eigen doel af te houden. Even leek het erop dat Sportlust al heel snel weer in de wedstrijd zou terugkomen toen nog geen 2 minuten na de 1e goal Ter Leede een verkeerde terugspeelbal opgepikt zag worden door Dimitri Djollo. De spits van Sportlust kon alleen af op keeper Serge v.d. Ban maar in al zijn ijver botste Djollo vol tegen de keeper aan, de bal verdween niet in de goal en beide mannen lagen enige tijd geblesseerd op het veld. Keeper v.d. Ban kon gewoon door maar Djollo moest na 10 minuten hinkend in het veld te hebben gestaan alsnog het veld ruimen, wederom een domper voor Sportlust.

De 1e helft voltrok zich vervolgens voor het merendeel op de helft van Sportlust. In de 22e minuut was er even wat leven in het veld, Steven Lier kreeg de bal vol in het gezicht maar Ter Leede wilde de bal niet buiten het veld spelen. Het ging gewoon door met de aanval, er werd een prima voorzet gegeven en de kopbal had de 2-0 moeten zijn maar gelukkig werd deze kans op fraaie wijze verprutst. Even wat irritatie in het veld maar gelukkig kon de wedstrijd door. In de 30e minuut was de 1e goede aanval van Sportlust te zien, Roy Eekman (ingevallen voor Djollo) leverde vanaf links een goede voorzet af op de inkomende Matthijs Boom maar zijn schot ging voorlangs en dus kwam Ter Leede met de schrik vrij. 7 Minuten later was het de beurt aan Ter Leede, er werd een prachtige aanval opgezet en de aanvaller van de thuisploeg kon alleen op keeper Aaron Balk afgaan. Niet voor de eerste keer dit seizoen liet Balk zien over een prima reflex te beschikken, hij stopte op fantastische wijze de inzet en hield hierdoor Sportlust nog in de wedstrijd. Op slag van rust was het dan toch raak, op het middenveld verspeelde Stanley Mailoa op kinderlijke wijze de bal. De voorzetting van Ter Leede was mooi, direct een diagonale pass op Steemers (Steven Lier mistte de bal volledig ) en behendig scoorde de speler van Ter Leede de 2-0.

In de 2e helft was het zeker de eerste 20 minuten alleen Sportlust wat de klok sloeg. Ter Leede ging wellicht wat verder achteruit voetballen maar het was ook te danken aan de aanvallende bedoelingen van Sportlust dat de gasten de koploper onder druk konden zetten. Het was jammer dat het goede spel op dat moment geen resultaat ( doelpunt ) opleverde want je kon goed zien dat als de 2-1 gevallen zou zijn Ter Leede nog een moeilijke middag zou gaan beleven. Het doelpunt bleef echter achterwege en in de 67e minuut gooide Ter Leede de wedstrijd definitief op slot. Uit een enigszins onoverzichtelijke situatie was het wederom Steemers die ( in buitenspel positie ? ) de 3-0 op het scorebord wist te brengen. Het tegenspel van Sportlust was gebroken en Ter Leede kon zonder al te veel tegenwerking de wedstrijd als winnaar beëindigen.