Sportlust’46 wint uit bij ODIN’59

De thuiswedstrijd op Cromwijck werd in november 2011 met 1-0 gewonnen. Gezien de ranglijst waren beide teams op 21 april 2012 alleen gebaat bij een overwinning. De ploeg van Cesco Agterberg was het meest doordrongen van dat feit en was het eerste half uur absoluut de betere ploeg. De instelling waarmee de Woerdenaren hun wedstrijd speelde was uiterst fanatiek. Het afjagen van de bal was zodanig dat ODIN totaal niet in haar spel kwam. In de 12e minuut was het Jorn Uittenbogaard die op nagenoeg dezelfde plek als een week eerder mocht aanleggen voor een vrije trap. Dit keer werd de kruising geraakt, terwijl een week eerder nog een doelpunt gevierd kon worden, maar deze waarschuwing was alvast afgegeven. ODIN was met de corners wel gevaarlijk en na een half uur was dit dan ook het eerste echte wapenfeit. Toen kort voor rust er door ODIN balverlies werd geleden en er door een alerte Ronald Trel een prima pass op Dimitri Djollo werd gegeven, was de razendsnelle spits koelbloedig: 0-1 en dat was tevens de terechte ruststand.

Na de onderbreking was het duidelijk dat ODIN hier niet mee wilde leven. Het eerste kwartier na rust was dan ook duidelijk voor de gastheren.In de 60e minuut kreeg aanvoerder Rik Stals een enorme kans op de gelijkmaker, maar de topscoorder van ODIN miste. Kort daarna werd Guus Verhoef gewisseld door Rory van Rees. Kort daarna volgde een grote kans na een aktie van Djollo. Vanaf de linkerkant ging de bal voorlangs en Van Rees kwam een teenlengte tekort om de 0-2 op het bord te
doen verschijnen. Wel werd kort daarna tegen diezelfde Rory van Rees een overtreding begaan. Jorn Uittenbogaard trapte de bal perfect “de 16” in waar Kevin Tom zijn specialiteit (koppen) liet gelden. Daarmee kwam de marge op 2 goals en braken er 20 zeer spannende minuten aan. ODIN scoorde in de 83e minuut, maar volgens de assistent scheidsrechter was bij de voorzet de bal reeds over de achterlijn gegaan en werd de treffer afgekeurd. Kort daarna was invaller Kevin Blonk in de
gelegenheid om één op één met de keeper aan alle onzekerheid een einde te maken, maar keeper Van Dijk was in dat duel de betere. Kort voor tijd kwam plotseling ODIN toch op 1-2 na een doelpunt van Rik Stals. Tijdens de vele minuten blessuretijd ging zelfs doelman Van Dijk regelmatig mee naar voren, maar gescoord werd er niet meer. Scheidsrechter Barrales floot tot en met de 75e minuut een uitstekende wedstrijd, maar daarna waren vriend en vijand het over eens dat er hier en daar ongelukkige beslissingen werden genomen. In totaal werden er 8 gele kaarten getrokken, maar het had ook ietsje minder mogen zijn.

Omdat DOVO verrassend thuis won van Quick boys blijft het onderin ongemeen spannend. ODIN kan zelfs haar periodetitel verspelen, mocht er onverhoopt toch bij de laatste drie eindigen. Zij spelen nog slechts één wedstrijd en staan nog maar 2 punten voor op Sportlust ’46 en 4 op DOVO. Ook Sparta Nijkerk en Bennekom hebben 31 punten, maar net als Sportlust en DOVO nog wel 2 duels te gaan. Op 5 mei zijn de wedstrijden wederom ongemeen spannend en zal blijken wie het
lijfsbehoud een goede impuls kan geven, of toch met een schuin oog naar de playoffs moet gaan kijken. Sportlust ontvangt dan Volendam in een thuisduel en DOVO speelt diezelfde dag thuis tegen Bennekom. ODIN moet op bezoek bij ……. Sparta Nijkerk, waar het eerder dit seizoen met 0-1 thuis van verloor. De bal blijft echter rond.