Sportlust wint degradatiekraker 3-0

De spelersgroep was blijkbaar zo doordrongen van deze situatie dat er binnen 5 minuten al tweemaal gescoord zou kunnen zijn. Dat gebeurde toen nog niet, maar in de 9e minuut was het centrale verdediger Kevin Tom die de mistastende doelman van Zwaluwen verraste. De goed genomen corner was aan Tom goed besteed en de 1-0 een feit. Sportlust gaf gas en bleef de defensie van de tegenstander onder grote druk zetten. Toen in de 17e minuut de uitstekend leidende scheidsrechter Bakker de voordeelregel toepaste na een overtreding op Dimitri Djollo werd deze aanval prima met het hoofd afgerond door Evert Bauman. De honger was nog niet gestild bij de Woerdenaren en na een prachtige crosspass van Mike Verhagen en een wonderschone balaanname en dito voorzet van Matthijs Boom was het Djollo die voor het derde kopdoelpunt van de dag zorgde! Binnen 20 minuten was de wedstrijd feitelijk gespeeld en zocht Sportlust wat meer de luwte op. Opvallend was de rechtsback positie van Rory van Rees. Deze aanvaller speelde op deze voor hem ongebruikelijke plek een prima wedstrijd.

De tweede helft was beduidend minder spectaculair en Zwaluwen probeerde nog wat te betekenen, maar tot scoren kwamen de gasten uit Hoorn niet. Een overtreding in de 16 leverde nog wel een strafschop op, maar deze werd knalhard op de lat geschoten. Daarmee hield keeper Van Jaarsveld zijn doel schoon en ‘de nul’ voor zijn ploeg.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Quick boys op het programma. De formatie van trainer/coach Agterberg zal dan 90 minuten scherp moeten zijn om in Katwijk voor een stunt te kunnen zorgen. Ook dat is niet onmogelijk, zeker gezien het feit dat een aardige supportersschare daar van de partij zal zijn.