Sportlust’46 verliest met 5-2

Het verschil op de ranglijst was voor aanvang één punt in het voordeel van de Veenendalers. Door de overwinning heeft DOVO zich weer wat lucht verschaft in het streven naar klassenbehoud en blijft Sportlust’46 in de hoek waar de klappen vallen. In de eerste helft zag het er goed uit voor Sportlust’46 . Nadat Daan van Amerongen van DOVO nog een unieke kans miste in de zesde minuut op de 1-0 voorsprong, maakte Sportlust ’46 daarentegen gebruik van snelle uitvallen en scoorde twee keer door Guus Verhoef in de 25ste en 28ste minuut (0-2) Op slag van rust blies DOVO door Yannick Cornelisz uit een fraai ingeschoten vrije trap de hoop op een goed resultaat voor DOVO weer nieuw leven in. (1-2).

Na de hervatting tapte DOVO uit een ander vaatje. Met een sterk voetballend middenveld werd Sportlust’46 onder druk gezet.Sportlust’46 daarentegen was geen schim meer van de 1e helft. Dat leverde in de 53e minuut de gelijkmaker. Spits Kevin Heideveld krulde de bal fraai in de rechterhoek.

De dreiging voor het doel van Sportlust keeper Dammes Waasdorp bleef. In de 73e minuut rondde invaller Timon van Genderen een voorzet van Michael Jaliens fraai af (3-2). Tegen het eind van de wedstrijd waren het invaller Timon van Genderen en Leon Toonen die DOVO uiteindelijk nog een riante zege bezorgden.

Volgende week speelt Sportlust’46 de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.