Vechtlust helpt SDO/VerzuimVitaal langs Deetos/Snel

SDO/VerzuimVitaal wist afgelopen zaterdag tegen Deetos/Snel na een ruststand van 9 – 5 en oerdegelijk spel de overwinning uit het vuur te slepen. De Kamerikers wonnen met 16-15 en zijn weer volop terug in de strijd om handhaving.

SDO/VerzuimVitaal heeft de laatste weken veel last van blessures aan de mannenkant. Jelmer Beijeman en Hilbert van Koerten zijn nog steeds geblesseerd en daar kwam deze week de schorsing van Dico Beijeman nog eens bovenop. Deze drie sterkhouders werden met verve vervangen door Mark Meijers, Jurre van der Haven en Bouke van Koerten. Voor Jurre van der Haven was dit zijn basisdebuut in het vlaggenschip. Deetos/Snel was voorafgaand aan deze wedstrijd medekoploper in de Hoofdklasse B. De ploeg verloor echter doordeweeks van Avanti en je zou verwachten dat ze dus uit waren op revanche. Niets bleek minder waar.

De Kamerikers hadden niets te verliezen en zo startte de ploeg dan ook. Geduldig en oerdegelijk ging SDO/VerzuimVitaal te werk, wat tot ergernis leidde bij Deetos/Snel. Lange aanvallen met veel rebounds bij de Kamerikers en korte aanvallen bij de ploeg uit Dordrecht leidden via twee keer Bouke van Koerten tot een 3-1 voorsprong aan Kamerikse zijde. Tijd voor een time-out voor de Dordrechtenaren. Gelukkig voor SDO/VerzuimVitaal zorgde dit niet voor een verandering in spelbeeld. En ook de meerdere wissels bij Deetos/Snel voor rust leverden geen resultaat. Via twee keer Mark Meijers, Naduah Breedijk en Robin van der Vliet werd er bij een verrassende 9-5 voorsprong gerust.

Ook Deetos/Snel ging in de tweede helft geduldiger aanvallen en SDO/VerzuimVitaal begon in het eerste deel na rust te merken dat de Dordrechters sterker werden. Er werd niet gescoord en zo stond er, met nog twintig minuten op de klok, een 9 – 9 tussenstand. Juist op dat moment ging het publiek achter de ploeg staan en wisten Jurre van der Haven en Bouke van Koerten het gaatje weer op twee doelpunten te krijgen. Uiteindelijk bleek dit essentieel te zijn. SDO/VerzuimVitaal hield het hoofd koel en gaf geen cadeautjes aan Deetos/Snel. Alleen topscoorder Jimin de Vries kon de Kamerikse verdediging kraken en hij was in de slotfase dan ook erg belangrijk voor zijn ploeg. Met nog een minuut te spelen stond een 16-16 stand op het scorebord met SDO/VerzuimVitaal aan de bal. De Kamerikers waren uit om in ieder geval het punt binnen te slepen, maar Robin van der Vliet dacht daar anders over en stormde naar binnen, met resultaat uit. Ze scoorde uit de doorloopbal en sportpark Mijzijde ontplofte. De laatste kans van Deetos/Snel ging mis en zo werd er een zeer nuttige, onverwachte en verrassende 17-16 overwinning geboekt.

Helaas wonnen concurrenten Oost-Arnhem en Ovvo/DeKroon ook. Zo staat SDO/VerzuimVitaal nog steeds twee punten onder de degradatiestreep. Dit kan volgende week teniet worden gedaan als de uitwedstrijd bij concurrent Ovvo/DeKroon op de planning staat. De wedstrijd vangt om 15:30 uur aan in Maarssen aan sportpark Daalseweide.