Wethouder doet aangifte wegens smaad

Wethouder doet aangifte wegens smaad

Wethouder Duindam wordt genoemd in een schandaal rondom belangenverstrengelingen. 

Wethouder Duindam heeft aangifte gedaan bij de politie. De wethouder zou volgens berichten op internet (2) belang hebben bij de nieuwe automatiseringsdienst Gemboxx. Onterecht, geeft Duindam tegenover Woerden.TV aan. Hij heeft vandaag aangifte gedaan en verzocht een onderzoek in te stellen. 

Gemboxx
De wethouder loopt, samen met andere D66 wethouders, voorop in een verbeterslag voor de automatisering van gemeenten. Daarbij is een opdracht gegeven aan het bedrijf Gemboxx door de gemeenten Woerden, Eindhoven en Boxtel. Duindam is te linken aan de oprichting van het bedrijf Gemboxx en aan het bedrijf Grexx dat aandelen heeft in Gemboxx. In 2012 zou de wethouder de connecties met beide bedrijven hebben verbroken. Zijn aandelen werden teruggekocht door de organisatie om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen

Slecht daglicht 
Deze week verschenen er artikelen op internet, die de wethouder in een schandaal zouden plaatsen. Een anonieme schrijver beweerde dat Bob Duindam de afgelopen jaren driftig bezig is geweest Gemboxx intern binnen de gemeente te pushen en andere leveranciers van gemeentelijke software zwart te maken. Er worden vraagtekens gezet bij het uitblijven van een gemeentelijke aanbesteding en de schrijver vindt het opmerkelijk dat Duindam in de rol van wethouder, samen met zijn (oud) zakenpartner Miedema van het bedrijf Gemboxx, in een  Volkskrant artikel positieve uitleg geeft over de keuze voor Gemboxx.

Geen belang 
Duindam kan zich niet vinden in het negatieve artikel en heeft besloten aangifte te doen. Tegenover Woerden.TV verklaarde hij geen actieve rol meer te hebben binnen beide bedrijven en dat er voor hem geen direct of indirect financieel gewin is. Duindam bekent wel dat hij voor 1% aandeelhouder is in Grexx vanuit pensioen overwegingen.

Wie en waarom? 
Grote vraag blijft het wie en waarom. Het betreffende artikel werd anoniem op twee websites gepost. Over wie er belang kan hebben bij een dergelijke actie wil de wethouder niet veel kwijt. Hij heeft een vermoeden, maar wil dit vooralsnog niet openbaar maken.

Op het randje 
Het is niet de eerste keer dat de wethouder in opspraak komt. In het verleden zou de wethouder als honorair consul in Litouwen diamanten voor Van der Valk hebben vervoerd. Zijn naam dook toen op in artikelen rondom belastingfraude, maar Duindam trof geen blaam.

Geef een reactie