De kop is eraf bij SDO/Blijwerkt

Nadat vorige week verloren werd tegen Fiks, stond dit keer de wedstrijd tegen Rohda op het programma, de koploper in de poule. Alle wedstrijden werden, tot aan deze wedstrijd, verloren door SDO/Blijwerkt en ook dit keer wachtte er een zware kluif. Rohda heeft immers pas twee verliespunten. De vorige wedstrijd tegen Rohda kon SDO/Blijwerkt goed tegenstand bieden en speelden zij tot vijf minuten voor tijd mee voor de punten. Helaas bleven toen de punten in Amsterdam. Dit keer was het min of meer hetzelfde wedstrijdbeeld. SDO/Blijwerkt gaf Rohda genoeg tegenstand om bij te blijven, maar ook om regelmatig de voorsprong te pakken. Vlak voor tijd had Rohda de kans om de wedstrijd alsnog te winnen. Deze kans werd gemist en hierdoor speelde SDO/Blijwerkt verdiend gelijk met 12-12 en werd het eerste punt binnen gehaald.

Het vlaggenschip van SDO/Blijwerkt kwam goed uit de startblokken. De Kamerikers pakten brutaal de leiding in de wedstrijd tegen de koploper uit Amsterdam en er stond na een kwartier een 6-2 tussenstand op het bord. SDO/Blijwerkt begon scherp aan de wedstrijd en lieten zien dat zij vandaag niks te verliezen hadden. Vooral Sander Harinck schoot met scherp in deze fase. Rohda had daarentegen moeite met aanvallen en haalde een laag schotpercentage. Rohda vocht zich terug in de wedstrijd, iets wat zij vaker doen. Rohda bracht het verschil terug tot twee doelpunten. Even later maakten zij zelfs weer gelijk en gingen er meteen overheen. 6-7 op het scorebord en nog een paar minuten tot de rust. De Kamerikers maakten het zichzelf in deze fase erg moeilijk. Er werden veel passfouten gemaakt en er werden veel aanvallen neergezet met maar één of zelfs geen doelpoging. Er werd door geen van beide ploegen meer gescoord voor rust, dus werd er gepauzeerd bij een 6-7 tussenstand.

Na de rust veranderde het spelbeeld weinig. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en beide ploegen hadden het verdedigend redelijk op orde. Er werd weinig gescoord. Wanneer er gescoord werd was dit om en om. SDO/Blijwerkt kwam gelijk, Rohda pakte weer de voorsprong. Dit was het geval tot de 10-10 van Manouk Kortman. Hierna pakte SDO/Blijwerkt ineens de leiding en leek het, met nog ongeveer tien minuten op de klok, dat SDO/Blijwerkt de overwinning ging pakken. Het werd 11-11 en daarop volgende al vrij snel een doelpunt van SDO/Blijwerkt, 12-11. SDO/Blijwerkt kreeg meerdere schotkansen om uit te lopen naar 13-11. Zij hadden daarbij ook het geluk dat Rohda meerdere ballen uit de korf zag draaien. Uiteindelijk lukte het SDO/Blijwerkt niet om de voorsprong uit te breiden. Sterker nog, Rohda zorgde ervoor dat voor de zoveelste keer in deze wedstrijd er een gelijke tussenstand op het bord stond. Er waren op dat moment nog twee minuten te spelen. SDO/Blijwerkt kreeg de bal uit en deed verschillende pogingen om te scoren. Dit lukte niet. Rohda nam de bal over en begon de aanval. Na meerdere pogingen verdiende Rohda een strafworp. SDO/Blijwerkt nam een time-out voordat de strafworp werd genomen en wisselde een speler. Bouke van Koerten kwam op de plaats van Gerhard Gouderjaan. Na de time-out ging de wedstrijd weer verder met het nemen van de strafworp door Rohda. SDO/Blijwerkt had deze keer het geluk aan haar zijde. De strafworp werd gemist en het bleef 12-12. Nog eenmaal ging de bal naar de aanval van SDO/Blijwerkt. Na een goede actie naar binnen, werd de pass naar een vrijstaande speler net aangetikt door een verdediger van Rohdaen was de kans verkeken. Er werd nog een afstandspoging gedaan, maar deze miste de korf. Rohda kon hierna geen aanval meer opzetten en er werd afgefloten bij 12-12 stand.

SDO/Blijwerkt heeft zichzelf beloond in deze wedstrijd. Het eerste punt is binnen voor de ploeg en wel tegen de koploper. Waar al een aantal weken progressie wordt geboekt door de ploeg en er hard getraind wordt, werd dat dit keer beloond met punt. Vanaf nu gaat de veldcompetitie even op ‘pauze’. De ploeg uit Kamerik mag zich op gaan maken voor de zaalcompetitie waarin ook uitgekomen wordt in de hoofdklasse.