Fieke Koppers eerste bij toren wedstrijd schoonspringen

Fieke Koppers eerste bij toren wedstrijd schoonspringen

Afgelopen weekend waren de kwalificatiewedstrijden NJK schoonspringen in het Hofbad in Den Haag. De Harmelense Fieke koppers deed mee op de 1 en 3 meter en op de toren. Op de toren werd Fieke heel mooi eerste en hier haalde ze ook een PR.

In het Hofbad hebben ze geen volwaardige toren dus alle sprongen werden vanaf de 5 meter gesprongen. Hierdoor is het bad ook iets ondieper waardoor er in de landingen aanpassingen nodig waren zodat de bodem niet geraakt zou worden. Ook op de 3 meter deed Fieke weer goed mee, hier behaalde ze een mooie tweede plaats en wederom een mooie PR. Op de drie meter liet Fieke een nieuwe sprong zien de 2 1/2 salto binnenwaarts. Hierbij start je met je rug naar het water, spring je omhoog en draai je voorwaarts richting de plank.

Zondag was de 1 meter aan de beurt en ook hier liet Fieke een nieuwe, vrij zware/ moeilijke sprong zien de 2 1/2 salto voorwaarts gehoekt. Voor deze sprong was ze erg zenuwachtig mede omdat het mooie Hofbad voornamelijk witte muren heeft en geen tot weinig oriëntatiepunten. Helaas kwam ze bij deze sprong iets te kort en ook bij haar 1 1/2 salto voorover met hele schroef kwam ze deze dag iets te kort. Hierdoor belande ze net naast het podium op een vierde plaats.

Fieke kijkt terug op een mooie wedstrijd en ziet het als een mooie voorbereiding richting de Amsterdam Diving Cup die gehouden wordt van 19 t/m 22 april. Dit is een internationaal toernooi die wordt gehouden in het Sloterparkbad in Amsterdam.