Kan jij goed bakken? Doe dan mee aan ‘heel jong Woerden bakt’

Kan jij goed bakken? Doe dan mee aan ‘heel jong Woerden bakt’

Kan jij goed koekjes bakken, heerlijke taarten of geweldige brownies? Geef jezelf dan op voor ‘heel jong Woerden bakt’ en wordt de beste jonge bakker van Woerden.

Jongeren tussen de 14 en 20 jaar van allerlei nationaliteiten en culturen kunnen de komende tijd duiken in de recepten van hun ouders, grootouders, hun land van herkomst of internet om iets te verzinnen waar lekkerbekken blij van worden. Met de wedstrijd hoopt de organisatie, bestaande uit Woerden Jong, Buurtwerk Woerden en Rotaryclub de Oude Rijn, jongeren met elkaar te laten kennismaken en samen te werken.

Voorronde

De wedstrijd begint met een voorronde. Inschrijven hiervoor kan tot 31 oktober via de website. Op 12 november moeten de baksels ingeleverd worden. Een jury bestaande uit bakkers Henny Rijngouwt en Hennie Versluis, Karit (Syrië, nu met een patisserie in Woerden), chef-kok Arthur van Dijk van restaurant Viviamo, Co van Eck (docent Kalsbeek) en Roos Gussinklo (Bij Roos op de thee) buigt zich vervolgens over de resultaten en komt 12 november met de uitslag. De zestien jongeren (acht nieuw-Woerdenaren en acht Woerdenaren) met de lekkerste baksels worden uitgenodigd voor de volgende ronde: leuke workshops en de meesterproef.

Workshop op locatie

Tegen het einde van het jaar gaan de zestien bakkers deelnemen aan twee of meer workshops, waar samen wordt gewerkt, geproefd en geleerd. De workshops worden geleid door vakmensen, en vinden plaats op bijzondere locaties. Zo zijn er workshops decoreren, soezen en korstdeeg bakken, kapsel, cake en chocoladetaart maken.

Finale

Begin 2019 komen alle 16 bakkers bij elkaar voor een feestelijke finale. Er wordt dan gebakken onder toeziend oog van publiek. Welke baksel valt het meest in de smaak? Misschien mag jij jezelf straks wel ‘Beste jonge Meesterbakker van Woerden’ noemen.

Dus kun jij goed bakken en ben je tussen de 14 en 20 jaar oud? Geef jezelf dan snel op via de website van heel jong Woerden bakt.

Foto: Pixabay