Het favoriete kunstwerk van Cees Kooijman

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling daar voorbij maar op Woerden.TV kwamen alle kunstwerken nog een keer voor bij. Vandaag zie je de laatste, het favoriete kunstwerk van Cees Kooijman.

Cees is de eigenaar van Groenendael Makelaardij. Zijn favoriete kunstwerk is De watermolen van Breeveld door Willem Gestel.

Het favoriete kunstwerk van Cees (Foto: Alex de Kuijper)

Willem Gestel was net als zijn zoon Leo, artistiek begaafd. Hij had een eigen decoratie- en schildersbedrijf en was directeur en leraar aan de Avondtekenschool in Woerden. Daarnaast maakte hij decors voor Woerdense feesten en leverde hij rekwisieten voor toneelvoorstellingen en kerstoptredens. ‘s Winters als het bedrijf minder opdrachten kreeg, gaf hij les aan schilders uit de omgeving. Zelf was Willem bescheiden over zijn artistieke kwaliteiten, dat blijkt uit verschillende brieven aan zijn zoon. Een enkele keer vroeg hij Leo zelfs om raad. Willem overleed op bijna 99-jarige leeftijd, twaalf jaar na zijn zoon Leo.

Dit was de laatste van alle 30 Woerdenaren die vertelden over hun favoriete kunstwerk.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.