Het favoriete kunstwerk van Wieteke Breuren

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Wieteke Breuren.

Wieteke Breuren is een belangrijke naam in de Woerdense horeca. Haar favoriete kunstwerk is De Westveense Molen, Woerdense Verlaat van Maarten Koch.

Het favoriete kunstwerk van Wieteke (Foto: Alex de Kuijper)

Natuurfotograaf Maarten Koch is een goede vriend van Wieteke waarmee ze dezelfde levensfilosofie deelt, namelijk permacultuur. Permacultuur is gebaseerd op ecosystemen die van origine in de natuur voorkomen. Pesticiden worden bijvoorbeeld vermeden, kringlopen worden gesloten en de grond wordt zoveel mogelijk met rust gelaten. Wieteke en Ed streven ernaar geheel zelfvoorzienend te leven met eigen dieren, voedselbossen en het kweken van eigen gewassen. Wieteke: “We vinden het belangrijk dat we iets achterlaten voor de volgende generatie.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht zij ook een buurtgenoot kiezen die in haar ogen belangrijk is voor Woerden. Wieteke heeft gekozen voor Nieck Engelhard. Zijn favoriete kunstwerk en verhaal lees je vrijdag.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.