Kamervragen over financiële problemen zorginstelling Careyn

Kamervragen over financiële problemen zorginstelling Careyn

De SP wil opheldering van staatssecretaris Martin van Rijn over de noodlijdende zorginstelling Careyn.

Het AD schreef vandaag dat Careyn in ernstige financiële problemen verkeert. Volgens de krant staat de organisatie miljoenen euro’s in het rood en heeft ze nog maar een maand om aan de bank en de inspectie te bewijzen dat ze kan overleven.

SP’er Marijnissen: “Wat gaat van Rijn doen om een eventueel faillissement tegen te houden?” Volgens het Kamerlid worden ouderen en medewerkers de dupe als er niet wordt ingegrepen. “Van Rijn heeft vorig jaar al aangekondigd dat hij zou ingrijpen, ik wil weten wat hij nu doet.”

ZWARTE LIJST
Vorig jaar zomer verschenen de verpleeghuizen van Careyn op een zwarte lijst van de inspectie omdat ze niet goed zouden functioneren. In november kreeg de organisatie een ultimatum: binnen negen maanden moest de organisatie verbeteringen doorvoeren in alle vestigingen waar ouderen worden verzorgd. De inspectie dreigde daarbij met maatregelen als er niet snel actie zou worden ondernomen.

Tweede Kamerlid Marijnissen vraagt zich af hoe het kan dat de situatie bij de zorginstelling niet verbeterd maar juist verslechterd is.

Careyn is een van de grotere zorgorganisaties in ons land.

VVD Woerden

De Woerdense partij VVD liet in juni weten zich zorgen te maken over de ontwikkelingen bij de zorginstelling Careyn.  Careyn levert in Woerden zorg in het Weddensteyn en in Kamerik in het Waterschapshuis.

Bron: RTV Utrecht