9e editie Woerdense Beursvloer bij de Hall

9e editie Woerdense Beursvloer  bij de Hall

Op donderdag 5 oktober wordt er weer gehandeld met gesloten beurzen op de negende editie van de Woerdense Beursvloer. Plaats van handeling dit jaar is De Hall | burgerEI & zakenlui.

Betrokken ondernemers

De organisatie is in handen van Samen voor Woerden, een organisatie die een brug wil slaan tussen bedrijf en samenleving en de banden tussen die twee wil verstevigen. Samen voor Woerden wordt daarin bijgestaan door een commissie van betrokken Woerdense ondernemers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en gemeente Woerden. De beursvloercommissie wisselt ideeën en ervaringen van voorgaande edities uit en start de voorbereidingen op.

Geld is taboe

Het concept is eenvoudig: wat een bedrijf beschikbaar heeft, is voor een maatschappelijke instelling zeer gewenst en andersom. Dus wordt er geruild op de beursvloer, maar geld is taboe. Het gaat om de inzet van menskracht, kennis en kunde, toegang tot netwerken, materiaal en faciliteiten. Bedrijven spreken hun financiële middelen niet aan, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen. Helpende handen, middelen & materialen en dubbel genieten zijn hier de begrippen. Bij voorkeur op een duurzame manier.

Match van vorig jaar

Dit jaar is De Hall | burgerEI & zakenlui gastheer van Beursvloer Woerden waar zo’n driehonderd deelnemers verwacht worden. De Hall en Samen voor Woerden sloten deze match op de Beursvloer van vorig jaar. De beurslocatie is niet geheel toevallig De Hall; eigenaar Frans van Hall is een een maatschappelijk zeer betrokken en gepassioneerde ondernemer. Hij is trots dat zijn organisatie dit jaar gastlocatie is voor de Beursvloer:

“Beursvloer past helemaal in De Hall, een ontmoetingsplek waar gezellig wordt bijgepraat onder het genot van lekker eten. Maar ook een broedplaats voor verrassende samenwerkingen en dat is exact wat elk jaar ook op de Beursvloer plaatsvindt.”

Resultaat

Gebaseerd op de resultaten van de afgelopen jaren zet Samen voor Woerden voor 2017 in op een resultaat van minimaal 150 matches met een maatschappelijke waarde van zo’n 100.000 euro. Intermediair Nanette Mostert:

“Wij brengen verbinding tot stand, vinden partijen en brengen hen samen. Dat doen wij het hele jaar door, maar alleen op Beursvloer Woerden vind je zoveel partijen bij elkaar en ontstaat de dynamiek die het evenement zo speciaal en uniek maakt. De impact is enorm. Niet voor niets staat Beursvloer Woerden in de top 10 lijst van evenementen in Woerden in 2017.”

Ook Brigit Colaris, notaris bij Westdam Netwerk Notarissen, is erbij 5 oktober: “Ervaring leert dat ondernemers maatschappelijk betrokken zijn en liever iets doén, dan dat ze geld geven, zij hebben mankracht, advies en capaciteit beschikbaar waar organisaties enorm blij mee zijn.”

Foto: Archief Woerden TV / Alex de Kuijper