Mooie matches gesloten op Woerdense beursvloer

Mooie matches gesloten op Woerdense beursvloer

Donderdagmiddag werd er weer gehandeld met gesloten beurzen tijdens de negende editie van de Woerdense Beursvloer.

Er wordt gehandeld in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven en organisaties. Hieruit kunnen prachtige en onverwachte matches ontstaan. Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties vragen niet om geld, maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het een en ander voor elkaar te krijgen. Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen. Dit alles met als doel, de Woerdense samenleving te versterken.

De winnende matches. (Foto: Lakerveld fotodesign)

Meest creatieve matches

Tijdens de middag werden de meest bijzondere matches in het zonnetje gezet.

“We hebben een top 3 gemaakt van de meest bijzondere matches. Alle aanwezigen mochten stemmen en daaruit zou een winnaar moeten komen. Maar dit jaar waren het er twee. Beide matches kregen evenveel stemmen”, aldus Nanette Mostert van Samen voor Woerden.

Een van de matches werd gesloten tussen de kerstwensencommissie met een aantal andere partijen waaronder Chalet.nl, Rabobank, Pike Uittenbogaard en Marcel Fokker.  Met elkaar geven zij een gezin dat het echt nodig heeft een weekje vakantie in een chalet. Rabobank geeft het gezin nog eens €500,00 zakgeld mee en Marcel en Pike zullen het gezin erheen brengen en ophalen.

De andere bijzondere match werd gesloten tussen veertien verschillende ondernemers en Gineke van Kesteren. Met elkaar verzorgen zij voor alle gezinnen van de voedselbank erwtensoep en worst.

Kortom een middag vol mooie matches.

 

Foto’s: Alex de Kuijper