Ferm Werk en gemeente Woerden gaan samenwerken in nieuw stadhuis

Ferm Werk en gemeente Woerden gaan samenwerken in nieuw stadhuis

Ferm Werk en de gemeente Woerden hebben opnieuw de handen ineen geslagen. In het nieuwe stadhuis gaan de twee weer samenwerken. Ferm Werk gaat daar namelijk de catering- en vergader- en schoonmaakfaciliteiten verzorgen.

Niet alleen tijdens de renovatie van het stadhuis is er ruimte om werkervaring op te doen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit blijft ook mogelijk na de oplevering van het stadhuis. De verwachting is dat de catering- en vergaderfaciliteiten volledig door medewerkers van Ferm Werk
worden verzorgd. Dit is uitgesproken en vastgelegd in de intentieverklaring van de gemeente en Ferm Werk. De verwachting is de definitieve contracten later dit jaar te tekenen voor een periode van vijf jaar.

“We zochten een situatie waarin de gemeente maatschappelijk verantwoord kan ondernemen. Waarin nieuwe kansen worden gecreëerd voor inwoners om een opleiding te volgen, werkervaring op te doen en zo uitkeringsonafhankelijk te worden. De samenwerking is voor alle partijen positief. Daarnaast versterkt dit de lokale economie, geven we als organisatie het goede voorbeeld qua inhuur en is het cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal, aldus burgemeester Molkenboer.

Zodra de ambtelijke organisatie in het pand zit starten de werkzaamheden door Ferm Werk, naar verwachting is dit begin 2019.