Het favoriete kunstwerk van Cor Janmaat

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Cor Janmaat.
Cor heeft een veehouderij en een kaasmakerij en is medeorganisator van de Streekmarkt in Woerden. Zijn favoriete kunstwerk is zijn 100.000 liter koe.
Het favoriete kunstwerk van Cor (Foto: Alex de Kuijper)

Dit beeldje kreeg Cor van zuivelfabriek Campina toen één van zijn koeien
100.000 liter melk had geproduceerd. “Koe Ali 25 was al dertien jaar oud. Heel bijzonder want koeien worden gemiddeld maar 8 jaar oud.” De kaasboerderij is een familiebedrijf met 60 melkkoeien die Cor heeft overgenomen van zijn vader. “Vroeger verkocht men de kaas aan de groothandel, maar tegenwoordig laten we de kazen eerst goed rijpen en verkopen we ze daarna zelf op de streekmarkten in Gouda, Alkmaar en Woerden.”

Naast het gekozen kunstwerk mocht hij ook een buurtgenoot kiezen die in zijn ogen belangrijk is voor Woerden. Hij nomineerde Gerard Kremers, Intermediair Retail Vastgoed in de Woerdense binnenstad. Zijn verhaal lees je vrijdag.
Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.