Het favoriete kunstwerk van Noah Zeeuw

Begin dit jaar lieten een aantal opvallende Woerdenaren hun lievelingskunstwerk zien in het Stadsmuseum. Inmiddels is de tentoonstelling ‘Lievelingen’ daar voorbij. Mocht je het gemist hebben of de werken nog een keer willen bekijken, dat kan. Op Woerden.TV komen alle kunstwerken nog een keer voorbij. Vandaag zie je het favoriete kunstwerk van Noah Zeeuw.

Noah is bekend van het YouTube kanaal Ponkers. Met zijn vrienden trekt hij wekelijks honderdduizenden kijkers met verschillende video’s. Zijn favoriete kunstwerk zijn foto’s die hij zelf maakte van Piccadilly Circus en twee vrouwen in de metro in Londen.

De favoriete kunstwerken van Noah (Foto: Alex de Kuijper)

Noah maakte deze foto’s toen hij afgelopen zomer een bezoek bracht aan Londen. Bij Piccadilly Circus zag hij een man op straat liggen. “Ik wilde eigenlijk meteen een foto maken, maar besloot de situatie af te wachten. Totdat het perfecte moment zich voordeed.” De andere foto maakte hij van twee vrouwen in de metro. Hij vond dit niet de types waar je makkelijk op af stapt. Tot opeens hun handen bewogen, hun vingers in elkaar verstrengelden en er een soort vijandelijkheid verdween. “Door dat simpele gebaar zag ik niet meer twee stoere, ruige vrouwen maar enkel en alleen een verliefd stel.”

Vrijdag laten we het lievelingskunstwerk van Kiki Schippers zien.

Benieuwd naar alle verhalen. Je vindt ze terug bij Lievelingen.